2011. október 18., kedd

Buddhista ünnep és Camino



Igazi multikulti és ökuméné. A következő Tízmilliószoros Napon, november 17-én csütörtökön 19 órától a Tejút alatti útjáról mesél a bolt egyik tulajdonosa.

Sok jó ember kis helyen is elfér, ezért érdemes kevés holmival érkezni, inkább a jó embereknek jusson hely :)
Szeretettel várunk minden egykori és reménybeli zarándokot, érdeklődőt!

2011. október 14., péntek

Amikor a vevő hoz örömet


Ma bejött egy srác, olyan szűk zsebű egyetemistaforma, ajándékot keresett a barátnőjének. Megkérdeztem, hogy valamilyen különleges alkalomra-e. Á nem, csak úgy. Ezen meghatódtam, és amíg az együtt kiválasztott finomságokat összecsomagoltam, Ajándékozói Garanciát írtam, dicsértem őt, hogy milyen szép ez, és meglepő, hogy vannak még férfiak, akik csak úgy is visznek ajándékot a kedvesüknek.
Később egy pillanatra átszaladtam a szomszédba, s ahogy visszaértem, tártam az ajtót, majdnem fellöktem egy lányt, aki bent a boltban a lépcsőn ácsorgott és telefonált. Mikor befejezte, megkérdeztem, segíthetek-e, mire ő, hogy mindent odatett a pultra, amit meg szeretne vásárolni, bölcsességet is húzott a kaspóból, úgyhogy fizetne. Hát ez nagyon tetszett! Hogy valaki ennyire otthon érzi magát nálunk! Ugyanakkor mulatságos is, még sokáig kuncogtam magamban a helyzeten.