2010. október 29., péntek

Főzzünk teával!


A Lapsang Souchong füstös ízt kölcsönöz kemencében sült bordának akkor is, amikor porhanyós sült elkészítése érdekében azt alacsony hőmérsékletű sütőben készítik. Kitűnő minősége következtében a kínai szakácsok számos élelmiszert füstölnek a parázsló teafű füstjénél.

Cukkini-krémleves zöld teával és bazsalikommal:

5 zsenge cukkini
1 közepes burgonya
1 csokor friss bazsalikom
2 tyúkhúsleveskocka
2 csésze zöld tea
só, bors

A félujjnyi karikára vágott, hámozatlan cukkinit és a megtisztított burgonyát körülbelül 1 l vízben megfőzzük, majd turmixgéppel összetörjük, beletesszük a 2 leveskockát és a zöld teát, még 2 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot. Tálaláskor tejfölt vagy krutont tehetünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése