2010. szeptember 2., csütörtök

Amit a rózsateáról tudni érdemes


Élettani hatás: a fekete tea antioxidáns tartalma segít a szervezet szabad gyökeinek megkötésében, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az egészségi állapotunk a mindennapi külső, vagyis fizikai, illetve belső-lelki okokra visszavezethető szennyeződésekkel szemben sikeresen vegye fel a harcot. A rózsaszirmoknak és rózsarügyeknek nagyon kellemes, idegrendszerre ható illata van. Bőrtisztító és tonizáló, mert antiszeptikus hatóanyagokat tartalmaz, ezen kívül nyugtat és frissít.

Elkészítése a fekete teákhoz hasonló: 95 fokos vízzel öntsük le a tealeveleket és a magas csersavtartalom elkerülése érdekében 1-3 percig áztassuk, majd szűrjük le. A rózsadarabokat nyugodtan hagyhatjuk tovább állni a csésze alján, sőt, elfogyasztása jót fog tenni az emésztőrendszernek.


Ilyen érdekességekről is mesélünk a Vindornyalaki Tearózsa Teraszon szeptember 11-12-én, a II. TEANAPOKON. A rendezvényre szeptember 5-ig várjuk a jelentkezéseket.


Nézz be hozzánk ! http://www.mosolytee.hu ill. http://www.facebook.com/photos.php?id=100001288413363#!/profile.php?id=100001288413363

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése